Confectie

Confectiemogelijkheden – wat kan er allemaal met gordijnen?

Een foute plooikeuze maken bestaat niet.

Bij VanAatotZ heb je de keuze uit zes verschillende plooien.

De meest gebruikelijke plooien zijn de wave-plooi, enkele plooi en de dubbele plooi.

Als je een goedkoop gordijn wilt voor bijvoorbeeld het raam van het kantoor, dan is het slim om te kiezen voor een enkele plooi.

Kies je voor een dubbele plooi dan creëer je een klassieke uitstraling in je interieur.

Met een wave-plooi geef je een moderne look mee aan je interieur, de wave-plooi is daarom ook erg trendy!

Confectie is belangrijk , want het bepaalt voor een groot deel de uitstraling.

Wij adviseren je graag hierin waardoor je gordijnen optimaal bijdragen aan warmte, gezelligheid en jouw persoonlijke stijl.

Zo zijn de plooi en de soort stof die je neemt van invloed op de mate van verduistering.

Gordijnen op maat Emmen Wave plooi

Waveplooi

De waveplooi is een zeer moderne manier van confectioneren. Aan de bovenkant wordt een transparante wave band aan de stof gestikt.

Bij het openen van een gordijn wordt ervoor gezorgd dat de plooien steeds dezelfde golfvorm behouden en op exacte afstand van mekaar hangen.

De diepte van de golf kan je zelf bepalen. Deze confectiewijze kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof.

Het wavegordijn is de perfecte oplossing voor grote en/of hoge ramen.

Werk jouw wavegordijn af met een optionele koordbediening om ze nog makkelijker te sluiten.

Dubbele plooi

Een dubbele plooi wordt ook wel vlinderplooi of Vlaamse kop genoemd. Deze kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof.

Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien t.o.v. een enkele plooi.

Tri-plooigordijn

Bij een tri-plooigordijn wordt aanzienlijk meer stof verwerkt t.o.v. de enkele of dubbele plooi, waardoor een gordijn zeer mooi in de plooi valt. De confectie methode is zeer geschikt voor dunnere stoffen.

Dubbele retourplooi

Een gordijn afgewerkt met een dubbele retourplooi heeft een strakke uitstraling, doordat om en om een plooi aan de voorzijde wordt afgewisseld met een plooi aan de achterzijde. Het gordijn vouwt zich op als een harmonica waardoor het ‘pakket’ kleiner is. Ook een enkele en tri-plooi kunnen gecombineerd worden met een retourplooi.

Lussengordijn

Lussengordijnen zonder plooien worden niet afgewerkt met een vliesband. Er wordt enkel een beleg van stof achter gezet. Dit zorgt ervoor dat de stof soepel kan schuiven op de roede. De hoogte van het gordijn is inclusief de lussen.

Standaardafmetingen lus: 10 cm hoog x 6 cm breed. Standaard tussenruimte tussen twee lussen is 10 à 12 cm.

Inslagringen

Een populair alternatief voor de traditionele ophangmethodes is het gebruik van inslagringen. Gordijnen met ringen vallen altijd prachtig doordat het gordijn een mooie voor- en achterwaartse beweging maakt.

Kies zelf de kleur en grootte van de ringen. Hoe groter de ring, hoe stoerder het effect. Standaard wordt er per gordijndeel voor een even aantal ringen gekozen.

Platte plooi

De platte plooi is een plooi die plat wordt vastgestikt. Hierdoor is er geen tussenruimte tussen de plooien, waardoor het gordijn niet open en dicht geschoven kan worden.

Deze manier van plooien wordt in principe alleen toegepast bij vitrages en Inbetween. Bij deze plooi ontstaan er drie lagen stof over elkaar waardoor er een mooie plooival is aan de onderzijde.

Dit gordijn wordt uitsluitend gemaakt met een prikhaak en kan niet worden gemaakt met een verstelbare microflex haak. 

Wij ontvangen u graag in onze stijlvolle showroom om met u mee te denken over de persoonlijke inrichting van uw woon wensen, daarnaast als u wilt kunt u ook een afspraak maken met één van onze stylisten.

Onze showroom is op elke werkdag geopend van 09.30/17.00 uur.